De bankjes van Oost >>>

We zitten allemaal weleens op een bankje. Ieder met zijn eigen verhaal. We lezen, praten, hangen, zonnen, denken, drinken, lachen, huilen. Je ziet hier de bankjes van het Oosterpark met de mensen die zich begeven in Amsterdam Oost. We zien de local, de moeder, de toerist, de scholier of gewoon de wandelaar. In de serie De bankjes van Oost wil ik je op mijn manier kennis laten maken met Amsterdam Oost. Door portretten te maken van de mensen op de bankjes probeer ik inzicht te geven in de diversiteit van de buurt. Ik hoop ook dat we de buurt wat beter leren kennen doordat we af en toe kijken wie er op een bankje zit.

Curacao >>>

In januari 2013 was ik op vakantie op Curacao. We zien één middag in Willemstad.

Parijs >>>

De herfst is aangebroken, het is koud, maar het weer is goed. De zon staat laag aan de hemel en geeft prachtige slagschaduwen. Precies dan loop je met je camera en acht vriendinnen in Parijs. Parijs op z’n best.

Amsterdam Zuid >>>

Amsterdam Zuid is zó Amsterdam Zuid. Het is mooi, pompeus, groen, schoon, stads, chique en niet te vergelijken met een ander deel van de stad. Toch wonen er ook maar gewoon mensen. Misschien wel heel beroemd, rijk of extravagant, maar ze doen ook hele gewone dingen. Ze hebben ook kinderen die spelen, laten ook hun hondje uit en moeten ook eten. Kijk maar!

Mobiel >>>

Toen ik met dit fotoproject begon was het nog vrij ongewoon. Je mobiel gebruiken om alle waarachtigheden die op je pad komen te registreren. De drang om het materiaal vervolgens te tonen was dan groot. Inmiddels is mijn oude schuifSamsung opgevolgd door snelle, hippe iphone 1,2,3,viers. Allemaal veel beter van kwaliteit en zo rap. Hophop, foto en online. Een geweldige ontwikkeling! Dit project is mijn eigen facebook-achtige project zullen we maar zeggen. Van toen we nog niet zo aan Facebook gewend waren. Het blijft leuk.

Mijn favorieten >>>

“Ik fotografeer van alles maar liever geen dieren of natuur ofzo. Daar heb ik niks mee.” In werkelijkheid houd ik gewoon niet van paarden en heb ik een hekel aan zonsondergangfotografie. Honden snap ik ook niet zo goed, maar aan een lijntje vind ik ze geweldig! Dat betekent namelijk dat ze aan een baasje vastzitten. De relatie mens-beest is eindeloos fascinerend. Stuitend zijn altijd de overeenkomsten. De drang om je identiteit terug te zien in een dier is groot denk ik. Ik heb alleen ooit één kat gehad, die was grijs en heette Muis. Shit, wat zegt dit over mij? Ach, Muis is dood en ik wil nooit meer een kat.