top of page
  • Amy Kouwenhoven

De eenzame hond


Ik heb Puk naar school gebracht en als ik naar buiten loop met Jimmy zit daar een eenzame hond. Wederom een winnaar van de aandoenlijkheidsprijs als je het mij vraagt. "Kijk Jimmy, een lief hondje. Zullen we hem aaien?". Jimmy wil wel. Hij is niet bang. We gaan erop af. Voordat ik een hond aai, bied ik altijd even voorzichtig mijn hand aan. Even controleren of hij niet meteen de neiging heeft deze eraf te bijten. Ik verwacht niks, maar als ik mijn hand aanbied en luister dan hoor ik toch een zacht en diep aanhoudend gegrom. Jimmy en ik besluiten daarop de hond toch maar met rust te laten.

Wederom vraag ik me af wie de baas is van deze hond. En zal de hond elke keer als hij op diezelfde plek aan het plaatje gebonden wordt doodsangsten uitstaan? Misschien is hij wel bang voor kinderen. En dan wordt je telkens weer op het schoolplein achtergelaten. Als je met deze informatie nog een keer naar de foto kijkt, zie je toch een andere hond. Hij lijkt zich een beetje schrap te zetten voor telkens dreigend gevaar. Misschien hapt hij ooit nog naar een onwetend kindje. Zal zijn baas weten dat hij gromt?


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page