top of page

NIET ALLEEN MAAR BRUIDSFOTOGRAAF

Over Amy

BRUILOFTEN
DOCUMENTAIR

Al een aantal jaar fotografeer ik voor het grootste deel bruiloften. Geen huwelijk is hetzelfde. Het mooiste vind ik de intimiteit. Op een heel bijzondere dag ben je onderdeel van een hecht gezelschap en ben ik getuige van veel emotionele momenten. En nog nooit heb ik met droge ogen in de trouwzaal gestaan als het bruidspaar aantreedt voor het ja-woord. Ik geniet daarvan en vind het daarnaast erg bijzonder dat ik verantwoordelijk ben voor een belangrijke tastbare herinnering van een heel belangrijke dag.

Als trouwfotograaf ben je ook een documentair fotograaf. Er is maar één verschil. Een bruiloft duurt meestal maar een dag, een documentaire kan ook weken, maanden of jaren beslaan. Maar het zou zonde zijn als ik niet alle kennis die ik heb opgedaan als bruidsfotograaf steek in het vertellen van andere verhalen. Doordat ik tijdens bruiloften getraind ben om heel snel de goede technische keuzes te maken voor een perfecte foto, kan ik ook voor een documentair makkelijk uit de voeten. 

NIET ALLEEN FOTOGRAAF

En dan nog een beetje over mij prive. Alles wat ik fotografeer is in zekere mate intiem. Ik ben altijd dichtbij mijn onderwerp. Daarom vertel ik ook over mijzelf. 

 

Ik ben niet alleen fotograaf. Ik ben ook moeder van twee stoute jongens (Puk is 10, Jimmy 6) en één meisje (Loes, 1), ook stout. Ik ben getrouwd met mijn allerliefste man, fan van snowboarden, dol op lange gesprekken voeren, grapjesmaker, filmverslinder, een enorm familiemens, Master in de communicatie en ex-wereldreiziger. Ik wissel Netflix af met een ouderwets boek, scheid mijn afval heel grondig, heb zonnepanelen op het dak, hou van planten binnen en in de tuin, ben trouw lowlandsbezoeker, hou enorm van dansen en inmiddels hebben mijn man en ik ons gestort op triatlons. 

Als de zon schijnt krijg ik het dus druk want dan wil ik fietsen, rennen, buiten spelen met de kids, tuinieren en uiteraard dit alles fotograferen! Je leeft maar één keer toch?! 

01-_AKF9404-TrouwenmetAmy.jpg
11209566_893407284049390_685495747135861
01-AKF_3319-TrouwenmetAmy.jpg
01-AKF_3263-TrouwenmetAmy.jpg
TMA__AKF9758_.jpg
WERKDAGEN DINSDAG,DONDERDAG, VRIJDAG

Ontmoeten?

0031 (0) 6 28611476

info@amykouwenhoven.nl

MUIDEN

bottom of page