top of page
  • Amy Kouwenhoven

Alweer prijs!

2020 was een gek jaar voor iedereen door Corona. Het begon voor mij persoonlijk ook absurd. In januari was er een poging tot inbraak in ons huis midden in de nacht. Ik werd er wakker van en sloop samen met mijn man de trap af om te ontdekken dat er daadwerkelijk iemand ons raam aan het openbreken was. In badjas ging mijn man (Wouter) achter de boef aan alvorens ik nog iets schreeuwde vanuit de deuropening 'doe het niet!!!'. Het boefje had een fiets dus is ontsnapt. Ikzelf heb nog weken slecht geslapen en dacht dat dat nooit meer goed zou komen. Loes (toen 4 maanden oud) sliep al prima door maar door die stomme inbreker was ik elke nacht wakker.


In dezelfde weken heeft Wouter nog liggen vechten in een park met een kerel die iemand probeerde te beroven van zijn telefoon. Wouter had nog zo veel adrenaline in zijn bloed van de inbrekersachtervolging dat hij bij het slaan van de berover er zelf een gebroken pink aan overhield. Toen hij vervolgens zelf een klap kreeg en tijdelijk buiten bewustzijn was, heeft hem dat een paar hechtingen in zijn oor opgeleverd (en ja, Wouter is stom dat hij uberhaupt het gevecht is aangegaan. Het had nog veel slechter kunnen aflopen).


Nog steeds in diezelfde weken werd ik geconfronteerd met een op hol geslagen schildklier en een diagnose waarbij ik mogelijk de rest van mijn leven pillen moet slikken. Die zaak loopt nog, maar is stabiel. Gelukkig was de rest van ons leven na dat punt (los van de aankoop van een nieuw huis en alles wat erbij hoort) stabiel toen er Corona uitbrak.


2020 slaan we dus even over samen met velen van jullie. 2021 wordt MIJN jaar! En YESSS alweer een award gewonnen! Dit keer bij This is Reportage Familie. Een internationale competitie, waarbij enkel ongesceneerde foto's ingestuurd mogen worden. 7600 foto's werden ingestuurd en ik zit met dit beeld bij de winnaars!


Ik ben heel blij, ook omdat documentaires maken een groter deel aan het worden is van het werk dat ik maak en wens te maken. Nog meer echte mooie verhalen vertellen. Nog meer laten zien hoe mooi of heftig het leven kan zijn. Want zo is het toch? In better and worse...het hoort er allemaal bij en het maakt ons en ons leven mooi.


Op mijn profielpagina bij This is Reportage Familie staan nog meer foto's die ik heb ingestuurd.


72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page