top of page

BRUIDSFOTOGRAFIE

Real Matters

Dit zijn allemaal foto's waar ik 100 procent achter sta. Ik vind ze mooi en ze vertellen een verhaal of geven een mooie emotie weer. Toch denk ik dat ze allemaal beter kunnen, of in ieder geval denk ik dat ik nog beter kan. Het toverwoord wat bij mij altijd nog een beetje kopzorgen geeft is 'dichterbij'. Ik denk dat ik dichterbij moet komen. Soms lukt het, maar zeker niet altijd. Spelen met licht gaat ook steeds beter. Dat zie ik wel als een soort spel. Leuk! En ik denk dat je onderscheiden als echt goede fotograaf hem zit in de details, de puntjes op de i, in de kleinigheden. Ik denk dat daar de uitdaging voor mij ligt; veel dichterbij, nog meer emotie, blijven spelen met licht, nog betere nabewerking. Ik vind jullie filmische beelden zo ontzettend mooi! Ik hoop dat jullie me kunnen helpen om die kant op te groeien.  

Verder, ik werk heel intuïtief, laat me niet zo afleiden door wat er om me heen gebeurt. Maar ik vrees ook wel eens dat ik achterop raak en ingehaald wordt door fotografen die wat beter op zitten te letten. Mijn technische workflow heb ik redelijk onder controle, maar alle opties op het gebied van nabewerken, pixiset, smartalbums, welke album leverancier, presets, er wordt zo veel aangeboden. Dat maakt me wel eens onzeker of ik wel de goede keuzes maak. Let ik wel goed op? Wat doen jullie om te zorgen dat je niet al je tijd in randzaken steekt en wel gewoon lekker kan blijven fotograferen, zonder dat je belangrijke ontwikkelingen mist? Ik kijk enorm uit naar deze workshop, maar heb geen zin om alle Topmeetings af te wandelen. Ik schaf een paar jaar geleden Fundy aan voor albumontwerp, maar nu gebuik ik smartslides voor een eerste preview voor mijn klanten. Moet ik nu over op Smartalbum? Ik hoef dus niet per se antwoord op deze laatste vragen, maar kan me voorstellen dat jullie ook altijd met deze dingen te dealen hebben. Hoe gaan jullie er mee om? 

Misschien nog interessant om te vertellen. Vorig jaar ben ik bij het seminar van Naomi en Sjoerd gevolgd bij Calumet in Amsterdam (en toevallig was ik ook bij de Floricolor seminar van Naomi met Martijn). Bijna alles wat ik laat zien is van daarna, en ik hoop dus dat jullie iets terug zien van de opgedane kennis. Maar ik ben ook zeer open voor kritiek. Graag!

bottom of page